Financial lease is in de basis eigenlijk niet veel anders dan een zakelijke financiering. Men noemt het Financial lease omdat er een zekerheidsstelling aan verbonden is. De zekerheidsstelling is in de meeste gevallen het object zelf dat wordt geleast. In de regel houdt dit in dat het overschrijvingsbewijs bij de bank komt te liggen, dit zodat tussentijds de auto niet zonder toestemming en inlossing van de bank kan worden overgeschreven.


Waarom is Financial lease interessant voor u? Simpelweg Blijven uw liquiditeiten in tact. U hoeft geen gebruik te maken van uw eigen financiële middelen en reserves om een dergelijke (grote) investering te doen. De bank doet deze voor u en maandelijks betaald u hier zowel rente als aflossing voor. U bent dan ook eigenlijk 'eigenaar' van het object waardoor u de diverse kosten als o.a. rente én afschrijving gewoon van de ondernemingswinst mogen worden afgetrokken. Ook is het zo dat Financial lease in de regel een stuk voordeliger is qua maandtermijn, ook daarom zou financial lease een overweging waard zijn.


Financial lease is een zeer transparant product met name omdat de looptijd en maandtermijn vooraf al vast staan. Gedurende de gehele looptijd staat de rente/kosten vast zodat u geen last heeft van wisselende rentestanden.Ook Aftrekbaar!


U kunt het object tot maximaal de aanschafprijs exclusief de BTW leasen. De eventuele BTW kunt u direct bij de fiscus terugvorderen, u bent immers economisch eigenaar. Ook de inruil of een deelbetaling behoren tot de mogelijkheden. Voorts bestaat de mogelijkheid om een slottermijn ten hoogte van de restwaarde op te nemen in de lease-overeenkomst, waardoor de leasetermijn veel lager uitvalt. Ook heeft u in sommige gevallen de mogelijkheid een extra investeringsaftrek aan te vragen bij de belastingdienst!


Lage leasetermijn 


Financial lease kenmerkt zich doordat de maandtermijn doorgaans een stuk voordeliger is dan bij operational lease, vaak is een financial lease termijn de helft van een operational lease termijn. Daarnaast huurt u niet de auto, nee u mag het object aan het einde van de looptijd ook gewoon in het bezit houden. Vaak is het mogelijk een slottermijn in te bouwen zodat de leasetermijn nóg lager uitvalt!


Wat is een slottermijn?


Het is een van tevoren vastgesteld restbedrag dat aan het eind van de looptijd van uw contract nog open staat. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd alleen rente en geen aflossing. Dat scheelt aanzienlijk in de maandlasten. Over de hoogte van de slottermijn hoeft u zich geen zorgen te maken: deze is maximaal gelijk aan de verwachte restwaarde van de auto en wordt doorgaans behoudend vastgesteld. Zo dekt u met de restwaarde van de auto de slottermijn af en houdt u in de regel nog geld over voor de aanschaf van uw volgende Auto. Wij rekenen u graag het verschil voor, zowel per email als telefonisch !


Ook een reeds aangekocht object kunt u financial leasen!


Ook kunnen wij u in veel gevallen van dienst zijn wanneer u reeds een object zelf heeft aangeschaft op uw onderneming en deze nog niet heeft gefinancierd. Zo kunt u binnen uw onderneming extra liquiditeiten creëren.


Samenvatting


De voordelen van financial Lease via onze dienstverlening zijn:


 • Wij hebben ALLE banken, dus altijd het scherpste voorstel wat mogelijk is
 • Ook reeds aangekochte auto's kunnen wij financieren ter vergroting van uw liquiditeiten
 • Fiscale afschrijving
 • Zelf de looptijd bepalen
 • Mogelijkheden voor verschillende objecten (auto,boot, etc.)
 • Transparant
 • Auto is uw 'eigendom'
 • Relatief lage rente
 • Investeringsaftrek
 • Geen beslag op uw liquiditeiten
 • Lage maandtermijn
 • Door inbouwen van slottermijn een nóg lagere maandtermijn
 • U hoeft de auto niet in te leveren bij de leasemaatschappij wanneer de looptijd is verstreken!


Wat is het vershil met operational lease?


Het verschil tussen Financial lease en Operational lease zit hem doorgaans in het feit dat u bij Financial lease aan het einde van de betalingsverplichtingen Economisch en juridisch eigenaar bent. Bij Operational lease 'huurt' u slechts de auto voor een vooraf bepaalde termijn en aan het einde van de looptijd wordt de auto ingeleverd bij de lease-maatschappij die zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto/wagen is en blijft. Bij Operational lease heeft U dus jaren betaald voor 'slechts' de huur van de auto.